Sposób przygotowania:
KROK 1: Pierś z kurczaka dokładnie umyj, odetnij zbędny, widoczny tłuszcz i pokrój na niewielkie kawałki. Przypraw kurczaka solą, pieprzem, kurkumą i curry. Dokładnie wymieszaj.
KROK 2: Na patelnię wylej 2 łyżki oleju rzepakowego i usmaż piersi do lekkiego zrumienienia. Mięso przełóż z patelni na talerz i pozostaw do wystygnięcia.
KROK 3: Ogórka obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i pokrój w cienkie piórka. Oliwki pokrój na małe kawałki. Pomidory umyj i pokrój na ósemki. Natkę pietruszki i dymkę, umyj i posiekaj.
KROK 4: Do dużej miski przełóż: kaszę pęczak, usmażoną pierś z kurczaka, oliwki, ogórka, pomidory, natkę pietruszki, dymkę, a następnie przypraw solą i pieprzem. Olej, miód, ocet balsamiczny i sok z cytryny wymieszaj dokładnie w małej miseczce, a następnie dodaj do sałatki. Wymieszaj.
*Podawaj schłodzoną około 1-2 godz. w lodówce.
Smacznego!