Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

2 szt Banan małe lub 1,5 duże
1 szt Awokado
1/2 szklanki Kasza jaglana
100g Szpinak, świeży
100ml Mleko kokosowe
200ml Mleko spożywcze, 2% tł.
1 łyżka Miód pszczeli

Wart. odżywcza / 100g

502
Energia
12g
Białko
83g
Węgl.
16g
Tłuszcze
7g
Błonnik
Smoothie kokosowe z bananem, awokado, szpinakiem i kaszą jaglaną

Smoothie kokosowe z bananem, awokado, szpinakiem i kaszą jaglaną

Bardzo lubimy wszelkiego rodzaju koktajle, szczególnie te z kaszą jaglaną, ponieważ w dosłownie kilka minut możemy zaspokoić głód na dosyć długo. Do tego dostarczamy organizmowi niezbędnych witamin i minerałów. Same plusy! Korzystajcie!

  • 20 min
  • Porcje 2
  • Łatwy

Sposób przygotowania:

KROK 1. Wlej do rondelka mleko kokosowe, doprowadź, je do wrzenia, następnie dodaj listki szpinaku, blanszuj minutę, odstaw do wystygnięcia. Ugotuj kaszę jaglaną wg instrukcji na opakowaniu.

KROK 2. Do kielicha blendera wrzuć pokrojone w plasterki banany, obrane awokado, zblanszowany wcześniej szpinak z mlekiem kokosowym, mleko krowie, ugotowaną kaszę i miód.

KROK 3. Blenduj do uzyskania jednolitej konsystencji.

Delektuj się 😉

(Odwiedzony 3 757 razy, 1 wizyt dzisiaj)
poprzedni
Gryczane krakersy z rozmarynem i solą morską
następny
Rosół z kuleczkami z indyka i kaszy jęczmiennej

2 Comments Ukryj Komentarze

Lekka modyfikacja: zamiast mleka dałem trochę soku z pomarańczy i pół mango. I całą puszkę mleczka kokosowego (160ml). Pycha!

Dodaj Komentarz