Sposób przygotowania:
KROK 1. Wlej do rondelka mleko kokosowe, doprowadź, je do wrzenia, następnie dodaj listki szpinaku, blanszuj minutę, odstaw do wystygnięcia. Ugotuj kaszę jaglaną wg instrukcji na opakowaniu.
KROK 2. Do kielicha blendera wrzuć pokrojone w plasterki banany, obrane awokado, zblanszowany wcześniej szpinak z mlekiem kokosowym, mleko krowie, ugotowaną kaszę i miód.
KROK 3. Blenduj do uzyskania jednolitej konsystencji.
Delektuj się 😉
(Odwiedzony 3 757 razy, 1 wizyt dzisiaj)
2 Comments Ukryj Komentarze
Lekka modyfikacja: zamiast mleka dałem trochę soku z pomarańczy i pół mango. I całą puszkę mleczka kokosowego (160ml). Pycha!
Można i tak! Bardzo fajna modyfikacja, słowa uznania 🙂