Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

2 szt Banan małe lub 1,5 duże
1 szt Awokado
1/2 szklanki Kasza jaglana
100g Szpinak, świeży
100ml Mleko kokosowe
200ml Mleko spożywcze, 2% tł.
1 łyżka Miód pszczeli

Wart. odżywcza / 100g

112
Energia
2,7g
Białko
18,5g
Węgl.
3,7g
Tłuszcze
1,6g
Błonnik
Smoothie kokosowe z bananem, awokado, szpinakiem i kaszą jaglaną

Smoothie kokosowe z bananem, awokado, szpinakiem i kaszą jaglaną

Bardzo lubimy wszelkiego rodzaju koktajle, szczególnie te z kaszą jaglaną, ponieważ w dosłownie kilka minut możemy zaspokoić głód na dosyć długo. Do tego dostarczamy organizmowi niezbędnych witamin i minerałów. Same plusy! Korzystajcie!

  • 20 min
  • Porcje 2
  • Łatwy

Sposób przygotowania:

KROK 1. Wlej do rondelka mleko kokosowe, doprowadź, je do wrzenia, następnie dodaj listki szpinaku, blanszuj minutę, odstaw do wystygnięcia. Ugotuj kaszę jaglaną wg instrukcji na opakowaniu.

KROK 2. Do kielicha blendera wrzuć pokrojone w plasterki banany, obrane awokado, zblanszowany wcześniej szpinak z mlekiem kokosowym, mleko krowie, ugotowaną kaszę i miód.

KROK 3. Blenduj do uzyskania jednolitej konsystencji.

Delektuj się 😉

(Odwiedzony 2 200 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Tomasz Antoniszyn

Z zamiłowania kucharz i fotograf kulinarny. Jestem wręcz kulinarnym freakiem, który łączy ze sobą nietypowe i nieoczywiste smaki. Więcej w zakładce "o nas".

poprzedni
Gryczane krakersy z rozmarynem i solą morską
następny
Rosół z kuleczkami z indyka i kaszy jęczmiennej

2 Comments Ukryj Komentarze

Lekka modyfikacja: zamiast mleka dałem trochę soku z pomarańczy i pół mango. I całą puszkę mleczka kokosowego (160ml). Pycha!

Dodaj Komentarz