Sposób przygotowania:
KROK 1: Dzien wcześniej przełóż brązowy ryż do miseczki, zalej ciepłą wodą 1 cm powyżej jego powierzchni i odstaw do namoczenia na całą noc. Analogicznie postępuj z komosą ryżową.
KROK 2: Następnego dnia przełóż oba zboża na sito, przepłucz bieżącą, zimną wodą. W sporym garnku zagotuj wodę z dodatkiem soli. Następnie wrzuć zboża do wody i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj przez około 40 minut.
KROK 3: W międzyczasie podpraż orzechy pekan i laskowe razem z płatkami kokosa do momentu ich lekkiego zabrązowienia. Orzechy posiekaj na drobniejsze kawałki.
KROK 4: Kiedy zboża już się ugotują wymieszaj je z olejem kokosowym, syropem klonowym, cynamonem, aromatem waniliowym i mlekiem migdałowym.
KROK 5: Serwuj danie na talerze. Całość posyp przygotowaną mieszanką orzechową z kokosem.
Smacznego!