Sposób przygotowania:
KROK 1: Komosę ryżową ugotuj zgodnie z instrukcją zamieszczoną na opakowaniu. Piekarnik nagrzej do 180 stopni C.
KROK 2: Ciecierzycę odcedź na sitku, dokładnie opłucz z zalewy i osusz. Przy użyciu widelca rozdrobnij ją na dość duże kawałki, a następnie przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz przez ok. 10 minut.
KROK 3: W między czasie przygotuj pozostałe składniki. Kalarepkę obierz i pokrój w słupki, a mango w kostkę. Rozgrzej patelnię grillową i ugrilluj na niej kalarepę.
KROK 4: W misce wymieszaj oliwę z oliwek z wędzoną i ostrą papryką. Wsyp upieczoną i ostudzoną ciecierzycę, dokładnie wymieszaj i ponownie wstaw do piekarnika na 10 minut.
KROK 5: Przygotuj sos: W rondelku podgrzej mleko kokosowe. Następnie wrzuć masło orzechowe, pastę tahini, wlej sok z limonki i sos sojowy. Gotuj na małym ogniu cały czas mieszając, aż sos zgęstnieje.
KROK 6: Na namoczony papier ryżowy nakładaj komosę ryżową, paprykową ciecierzycę, kalarepę, mango, kiełki, a następnie polej sosem. Zawijaj jak naleśniki.
Smacznego!