Sposób przygotowania:
KROK 1. Do rondelka wlej mleko krowie, mleko kokosowe, ziarenka wanilii, dodaj miód, szczyptę soli, doprowadź do wrzenia. Gdy mieszanka zacznie się gotować, stopniowo wsypuj kaszę, cały czas mieszając. Podgotuj chwilę do momentu zgęstnienia kaszy. Teraz możesz rozlać mieszankę do szklanek, słoików lub pucharków, zostaw 1/3 wysokości naczynia na sos.
KROK 2. Przygotuj sos. Do kielicha blendera dodaj obranego i pokrojonego arbuza bez pestek, truskawki bez szypułek, miód. Blenduj do uzyskania rzadkiego musu. Gotowy sos wlej na wierzch puddingu, odstaw do wystygnięcia.
Serwuj na zimno jako drugie śniadanie, podwieczorek lub zdrowy deser 🙂
6 Comments Ukryj Komentarze
W liscie skladnikow brak mleka kokosowego, a w przepisie jest. W jakiej ilosci nalezy go dodac? Dziękuję
Racja, przepis już został zmodyfikowany. Mleczka kokosowego dodaliśmy niecałą szklankę, dokładnie 200ml. Pozdrawiamy i dziękujemy za czujność 🙂
W składnikach nie ma mleka kokosowego.
Już jest, zaraz pod krowim 🙂
Ugotowaną kaszę można potraktować blenderem, zrobi się z niej puszysta, gładka masa…
Świetny pomysł 🙂