Sposób przygotowania:
KROK 1: Ugotuj kaszę jaglaną do miękkości.
KROK 2: W rondelku podsmaż na maśle cebulę, czosnek i pokrojonego cienko ziemniaka. Kiedy warzywa się zeszklą i delikatnie zarumienią – wlej wywar warzywny i gotuj do momentu aż warzywa zmiękną. Dodaj bób, groszek i kaszę, gotuj jeszcze 15 min.
KROK 3: Wrzuć do gotującej się zupy kilka listków szałwii, sól i pieprz, zblenduj na gładki krem. Danie możesz udekorować łyżką mascarpone lub gęstego jogurtu.
Smacznego!
4 Comments Ukryj Komentarze
Bob ze skórką?
Ze skórką, bez skórki. Zjedz jak chcesz 🙂
Jaka ilość wywaru warzywnego?
Użyj takiej ilości wywaru, jaka przykryje warzywa umieszczone w garnku 🙂