• Home
  • Strefa wiedzy
    • Amarantus – skarb Inków na wyciągnięcie ręki
    • Bulgur – Bliski Wschód w Twojej kuchni
    • Kasza gryczana – ponadczasowa i niezwykle wartościowa
    • Kasza jaglana – niekwestionowana „królowa kasz”
    • Kasza jęczmienna – uniwersalny składnik doceniany od stuleci
    • Komosa ryżowa – wielka moc w niewielkich ziarenkach
    • #ZEROWYRZUTOW – Jak przechowywać produkty spożywcze
    • #ZEROWYRZUTOW – Jak nie marnować kaszy
    • #ZEROWYRZUTOW – Jak kupować kaszę w duchu zero/ less waste
    • #ZEROWYRZUTOW – Jak przechowywać kasze
    • #ZEROWYRZUTOW – Jak jeść na mieście, by nie marnować żywności?
  • Gotuję z:
    • kaszy jaglanej
    • kaszy gryczanej
    • komosy ryżowej
    • kaszy jęczmiennej
    • amarantusa
    • innej kaszy
  • Chcę zjeść:
    • Śniadanie
    • Obiad
    • Przekąskę
    • Sałatkę
    • Pierogi & placki
    • Deser
  • Kaszowe lunchboxy
    • Komosowy lunchbox 2
    • Jęczmienno-gryczany lunchbox
    • Gryczany lunchbox 3
    • Gryczany lunchbox 2
    • Gryczany lunchbox
    • Komosowy lunchbox
    • Jaglany lunchbox
    • Jaglany lunchbox 2
  • O nas
  • Kontakt
  • Diety
    • Śródziemnomorska
    • Bezglutenowa
    • Cukrzycowa
    • Hashimoto
    • Wegetariańska
    • MIND
    • DASH
    • Dla aktywnych
    • Na masę
    • Wysokobiałkowa
  • Home
  • Strefa wiedzy
    • Amarantus – skarb Inków na wyciągnięcie ręki
    • Bulgur – Bliski Wschód w Twojej kuchni
    • Kasza gryczana – ponadczasowa i niezwykle wartościowa
    • Kasza jaglana – niekwestionowana „królowa kasz”
    • Kasza jęczmienna – uniwersalny składnik doceniany od stuleci
    • Komosa ryżowa – wielka moc w niewielkich ziarenkach
    • #ZEROWYRZUTOW – Jak przechowywać produkty spożywcze
    • #ZEROWYRZUTOW – Jak nie marnować kaszy
    • #ZEROWYRZUTOW – Jak kupować kaszę w duchu zero/ less waste
    • #ZEROWYRZUTOW – Jak przechowywać kasze
    • #ZEROWYRZUTOW – Jak jeść na mieście, by nie marnować żywności?
  • Gotuję z:
    • kaszy jaglanej
    • kaszy gryczanej
    • komosy ryżowej
    • kaszy jęczmiennej
    • amarantusa
    • innej kaszy
  • Chcę zjeść:
    • Śniadanie
    • Obiad
    • Przekąskę
    • Sałatkę
    • Pierogi & placki
    • Deser
  • Kaszowe lunchboxy
    • Komosowy lunchbox 2
    • Jęczmienno-gryczany lunchbox
    • Gryczany lunchbox 3
    • Gryczany lunchbox 2
    • Gryczany lunchbox
    • Komosowy lunchbox
    • Jaglany lunchbox
    • Jaglany lunchbox 2
  • O nas
  • Kontakt
  • Diety
    • Śródziemnomorska
    • Bezglutenowa
    • Cukrzycowa
    • Hashimoto
    • Wegetariańska
    • MIND
    • DASH
    • Dla aktywnych
    • Na masę
    • Wysokobiałkowa
  • Strona domowa
  • Ingredient: Masło extra

Ingredient: Masło extra

Udostępnij

Zielony krem z bobu i groszku cukrowego z jagłą i szałwią

Czas gotowania: 60 minut
Udostępnij

Bezglutenowy biszkopt z batata z korzennym musem jabłkowo-jaglanym

Czas gotowania: 60 minut + czas chłodzenia
Udostępnij

Meksykańskie pęczotto z awokado i parmezanem

Czas gotowania: 45 minut
Udostępnij

Cukinia zapiekana z kaszą jaglaną, fasolą i szparagami

Czas gotowania: 35 min
Udostępnij

Paluszki gryczane

Czas gotowania: 35 minut + dodatkowe 15 minut oczekiwania
Udostępnij

Gryczana tarta z grillowanymi warzywami, łososiem i kozim serem

Czas gotowania: 60 minut + czas chłodzenia ciasta
Udostępnij

Lekka zupa kurkowa z pęczakiem

Czas gotowania: 60 minut
Udostępnij

Kaszotto z bobem, suszonymi pomidorami i fetą

Czas gotowania: 35 minut
Udostępnij

Sałatka z komosą ryżową, karmelizowaną gruszką, gorgonzolą i orzechami

Czas gotowania: 20 minut
Udostępnij

Komosa ryżowa z grzybami i mascarpone

Czas gotowania: 45 min
Udostępnij

Komosanka z karmelizowaną gruszką i migdałami

Czas gotowania: 20 minut
Udostępnij

Kaszowe kotleciki w sosie kurkowym

Czas gotowania: 45 minut
Udostępnij

Grillowana polenta z kaszy kukurydzianej z rozmarynem, suszonym pomidorem i fasolką szparagową

Czas gotowania: 120 min
Udostępnij

Letnia zupa z młodymi warzywami i kaszą jęczmienną

Czas gotowania: 70 min
Udostępnij

Muffinki szpinakowe z kaszą jaglaną

Czas gotowania: 30 min
Udostępnij

Pęczak z botwiną, szparagami i fetą

Czas gotowania: 40 min
Udostępnij

Gryczane ciasteczka z gorzką czekoladą i porzeczkami

Czas gotowania: 30 min
Udostępnij

Słodki omlet z kaszą jaglaną i świeżymi truskawkami

Czas gotowania: 30 min
Udostępnij

Zupa botwinkowa z pęczakiem

Czas gotowania: 40 min
Udostępnij

Gryczane ciasteczka maślane

Czas gotowania: 40 minut
Następne Wpisy

Kamila

Kamila

Jestem dietetykiem i prawdziwym kaszomaniakiem. Chcę pokazać Ci, jak jeść zdrowo i smacznie, nie spędzając przy tym długich godzin w kuchni :) Na blogu dzielę się także moimi trikami na kaszowe „resztki”, przygotowane w duchu zero waste.

Ewelina

Ewelina

Dietetyka to nie tylko mój zawód, ale i prawdziwa pasja. Z natury jestem bardzo dociekliwa, dlatego z przyjemnością przeczesuję wszelkie możliwe źródła w poszukiwaniu kaszowych ciekawostek. Wszystkimi wartymi uwagi dzielę się z Tobą właśnie tutaj :)

Karina

Karina

Moją pasją jest gotowanie i odchudzanie – nie tylko ludzi, ale także potraw, a kasze nadają się do tego wprost idealnie. Na blogu dzielę się z Tobą moimi pomysłami na te mniej, ale i bardzo znane dania w nowej, lżejszej odsłonie.

Tomasz

Tomasz

Uwielbiam gotować i fotografować, co robię zawodowo od wielu lat. Zamiast dobrego meczu wolę obejrzeć kolejny odcinek "Chef's Table". W Internecie zamiast nowych ciuchów, butów czy aut, szukam ciekawych talerzy, noży lub inspiracji kulinarnych. Nurtują Cię pytania dotyczące przepisów na blogu? Pisz śmiało! Chętnie udzielę też odpowiedzi dotyczących naszych kadrów. :)

Nasza Kasza w Social Mediach

Tagi przepisów

bezglutenowe bez jajek bezmleczne bez orzechów koktajle i smoothies lunchbox na słodko szybkie wegańskie wegetariańskie wytrawne z mięsem z rybą łatwe
dietmap-zdrowa dieta

Kaszowy Facebook

Kaszowy Instagram

Obserwuj nas na Insta!
  • Peater.net – personalizowane diety
  • Kontakt

Naszakasza.pl | WSZELKIE PRAWA ZASTRZEŻONE | © 2019